Vår historia

REMEO Stockholm startades av AGA Gas AB, Linde Healthcare, som en av REMEO-klinikerna i ett antal länder runt om i världen.

I början av 2000-talet uppmärksammades bristen på intensivvårdsplatser i Stockholm. Bristen identifierades som ett problem både av media, av landstingets administratörer och av läkare inom vården. Under 2009 kontaktade därför intensivvårdsläkaren Kajsa Giesecke det privatägda företaget AGA Gas AB om stöd för finansieringen av en andningsklinik i Stockholm, den första av sitt slag i Skandinavien.

2013 öppnade REMEO Stockholm, en klinik för sköra patienter med behov av avancerat andningsstöd, rehabilitering och utbildning av personliga assistenter för en trygg hemkomst. Verksamheten har vuxit snabbt och kan nu ta emot upp till elva patienter, främst från sjukhus inom regionen.

Sedan februari 2019 ägs kliniken av fyra privatpersoner. Initiativtagaren för den nya ägarkonstellationen, Gunnar Palme, har för flera år sedan själv varit patient på kliniken. 

Vi har avtal med flera sjukhus, både inom och utanför Stockholm. Dessutom kan alla vårdgivare från regioner utanför Stockholm remittera via riksavtalet

Citat från Vårdföretagarna, Almega, 24 november 2016:

Remeo blev ”Årets innovatör”

Revisionsföretaget Grant Thornton delade igår kväll ut priset ”Årets innovatör”. Vinnare till utmärkelsen blev privat drivna Remeokliniken… 

Grant Thorntons utmärkelse syftar till att lyfta fram innovation och nytänkande inom den privata vård- och omsorgssektorn.

Så här löd Grant Thorntons motivering:
Remeokliniken har sett behov av ett nytt vårdsteg i den traditionella sjukvården. Genom att skapa en specialistklinik i privat regi där svårt sjuka patienter kan tas från den mest akuta intensivvården och istället ges ”slow care”-rehabilitering i hemlik miljö har man både uppnått goda vårdresultat, avlastat den hårt pressade akutsjukvården och sparat stora kostnader åt samhället.”

Med stöd av Vinnova sammanställdes 2014 en rapport som redogör för klinikens koncept, klinikens tillkomst, tillstånden från myndigheterna, avtal, och interna struktur. Läs den detaljerade rapporten i sin helhet här. 

Uppdaterat: 2019-07-23

Stäng meny